Rakennus- ja saneerausprojektit

Projektit ovat HS-Kiinteistösaneerauksen parasta osaamisaluetta. Yritys on tehnyt erilaisia rakennus- ja saneerausprojekteja kautta yrityksen historian. Projekteissa on yleensä kova kilpailu ja niissä pärjääminen vaatii hyvää osaamista. Monesti projektien jälkeen asiakkuudet vakiintuvat ja niistä tulee myöhemmin remonttikohteita – esimerkkinä asiakas haluaa ehostaa vanhoja tiloja tai tehdä tilamuutoksia. Projekteissa olemme parantaneet ja pyrimme koko ajan parantamaan projektin johtamisen tasoa.

Meillä on alan parhaimmat ohjelmistot projektien suunnitteluun ja seurantaan.


Case-esittelyt

LatolankatuKauppakeskus-Metropol, Polvijärven vesitorniHonkalampi-keskus

Paihola PA1b, Asuinhuonemuutokset

Projektissa tehtiin entiseen Paiholan sairaalarakennukseen 18 kpl uusia WC- ja pesutiloja  oleviin huoneisiin, joiden sisäpinnat uusittiin myös samalla. Lisäksi teimme samassa yhteydessä mm. uusia keittiötiloja yhteisiin tiloihin. Muutoksia tehtiin kolmessa kerroksessa ja vastasimme urakassa myös LVIS-töistä WC-ja pesutilamuutosten osalta. Työmme valmistui ajallaan ja näin tilat saatiin otettua käyttöön oikea-aikaisesti. Yhteistyö projektissa oli sujuvaa ja lopputulos onnistunut.

 

Joensuun Kodit, Latolankatu 3, peruskorjaus

Projektissa peruskorjattiin 1985 valmistunut 33 asuntoinen kerrostalo. Projekti toteutettiin kokonaisurakkana, jolloin vastasimme koko kohteen rakennustöistä sisältäen myös aliurakoina talotekniset työt.  Asunnot ja yhteistilat uusittiin kauttaaltaan ja talotekniikkaa päivitettiin nykyaikaiselle tasolle. Asuinhuoneistoihin tuli mm. huoneistokohtainen ilmanvaihto.  Projektissa myös parvekelaatat ja parvekkeiden puuverhoukset ja kaiteet uusittiin. Vesikaton käyttöikää jatkettiin pinnoituskorjauksella ja piha-alueet uusittiin myös täysin. Lopputuloksena kohteeseen valmistui viihtyisiä, nykyaikaisia ja todella laadukkaita vuokra-asuntoja. Projekti sujui kokonaisuudessaan hyvin ja aikataulussa.

 

 

Kauppakeskus Metropol, Monitilatoimisto

Projektissa tehtiin Kauppakeskus Metropolin 2. kerrokseen, entisiin myymälätiloihin, toimisto- ja sosiaalitiloja noin 3000 m2. Toimimme kohteessa pääurakoitsijana, jolloin vastasimme rakennusteknisten töiden lisäksi koko työmaan johtovelvollisuuksista. Projektin haasteina olivat kohteen sijainti keskusta-alueella, tiukka 6 kuukauden toteutusaikataulu, sekä haastavien sisustussuunnitelmien mukainen toteutus. Talotekniikan suuri osuus projektissa teki aikataulusta vielä entistä tiukemman. Kaiken kaikkiaan projekti saatiin hoidettua hyvässä yhteishengessä eri toimijoiden välillä ja saimme hoidettua työt laadukkaasti ja aikataulussa.

Tyytyväisyyskyselyn perusteella onnistuimme…

”Kokonaisuudessaan kaikki sujui erittäin hyvin! Ristiriita tilanteisiin puututtiin välittömästi ja asioista sopiminen sujui yhteisymmärryksessä. Yhteistyö toimi ja työmaalla keskityttiin siihen, että kaikki urakoitsijat onnistuu työssään ja saa hommansa tehtyä moitteettomasti. Ei keskitytty syyllisen etsintään ja oman nahkan pelastamiseen. Työnjohtaja oli aina tavoitettavissa.”

”Lukuisten palasten yhteensovittaminen ja yleinen koordinointi, erinomainen työnjohto, nopea poikkeamiin puuttuminen, rauhallinen asioiden johtaminen, pistämätön ammattitaito.”

Polvijärven vesitornin peruskorjaus

Projektissa tehtiin peruskorjaus 1970-luvulla rakennettuun vesitorniin. Tornin vesikatto korotettiin harjakatoksi ja samalla tehtiin uusi huoltotila tornin yläosaan. Huoltotilaan kulkua helpottamaan asennettiin tornin sivulle teräsrakenteinen kierreporras. Huonokuntoiset julkisivut lämmöneristeineen uusittiin ja torniin asennettiin pitkäikäinen julkisivupellitys. Ulkopuolen betonipintoihin tehtiin korjauksia ja ne pinnoitettiin. Urakassa myös tornin LVISA-tekniikkaa uusittiin vastaamaan nykypäivän tasoa. Tornin vesisäiliö puhdistettiin ja lopuksi pinnoitettiin polyureapinnoitteella.
Haasteita urakassa aiheutti korkealla työskentely ja tornin pyöreä muoto. Yhteistyö eri toimijoiden välillä sujui hyvin ja projekti saatiin päätökseen aikataulussa.

Tyytyväisyyskyselyn perusteella onnistuimme…

”Viestintä ja yhteydenpito muiden osapuolten kanssa”

”Aikataulutus, työn laatu, tiedonkulku”

Honkalampi-keskus, Palvelukeittiön laajennus

Projektissa tehtiin laajennus Honkalampi-keskuksen U-taloon, johon rakennettiin uusi jakelukeittiö linjastoineen ja ruokailutilat. Lisäksi laajennuksen yhteyteen rakennettiin uudisrakennus, johon tuli varastotilaa, jätekatos ja biojätekylmiö. Laajennuksen runko muodostui betonielementeistä ja ontelolaatoista. Toimimme kohteessa pääurakoitsijana, jolloin rakennusteknisten töiden lisäksi vastasimme koko työmaan johtovelvollisuuksista. Kokonaisuudessaan projekti sujui hyvin ja yhteistyö eri toimijoiden välillä oli sujuvaa. Projekti saatiin valmiiksi reilusti alkuperäisestä aikataulusta etuajassa.

Tyytyväisyyskyselyn perusteella onnistuimme…

”Yhteistyö, käyttäjän huomioiminen, ripeä ja asiallinen toiminta, kokonaisuuden hallinta hanskassa”

”Kokonaisuudessaan projektin hallinta hoidettu hyvin, tiedottaminen rakennuttajalle onnistui hyvin. Lisä- ja muutostyöt selkeitä.”

”Aikataulu oli riittävä. Yhteystyö sujui saumatta.”